Lucy en Duke

Al een tijdje was ik op zoek naar een geschikte partner voor Lucy. De reuen die mijn interesse hadden waren of nog te jong, of (nog) niet uitgebreid genoeg getest. Tot ik een tijdje terug een vriendschapsverzoek op Facebook kreeg van iemand die een prachtige reu op haar profielfoto had staan. Dat was Duke. Een prachtige lichtgestroomde kerel. Ik heb haar direct een berichtje gestuurd en we raakten aan de praat. Duke bleek niet alleen van buiten heel mooi te zijn maar ook van binnen. Hij heeft een heel lief en verdraagzaam karakter naar mens en dier. Zijn onderzoeksresultaten zijn nagenoeg perfect!

Hieronder zijn gegevens nog even op een rijtje. Op verzoek van de eigenaar van Duke zijn de röntgenbeelden en certificaten niet openbaar, uiteraard zijn ze beschikbaar voor geïnteresseerden.

Geslacht: Reu
Geboortedatum: 02-05-2017
Vader: Aiven vom Hause Kerberos
Moeder: Baroness Victoria von den Nibelungen
Geboortewijze: Natuurlijk geboren
Gewicht: 15 kg
Kleur: Gestroomd

Kleurgenetica:

A locus: ay/ay
K locus: Kbr/ky
S locus: S/S
D locus: D/D


Uitslagen gezondheidsonderzoeken:

Hartecho met doppler: Geen afwijkingen
Oogonderzoek: Vrij van afwijkingen
Heupdysplasie: HD A
Elleboogdysplasie: Vrij 0/0
Patella Luxatie: Afwezig 0/0
OCD: Vrij 0/0

DNA:

Cystinuria: Vrij
Degeneratieve Myelopathie: Vrij


Resultaten onderzoeksprotocol:

Staart: Pijlstaart, niet ingegroeid
Neusgaten: Ruim

Hemivertebrae: 0
Spondylose: Nee
Verbening tussenwervelschijven: Nee

Duke zijn stamboom staat hier.

Ik heb ook het inteeltcoëfficiënt berekend voor de pups van Lucy en Duke. Inteeltcoëfficiënt (COI) is een percentage wat de verwantschap tussen 2 dieren aangeeft. Lees er hier meer over (Engelstalige link). Het COI van de pups van Lucy en Duke bedraagt 0,57% over meer als 10 generaties. Ik ben hier erg blij mee, want ik wil graag zo onverwant mogelijke combinaties maken.

De stamboom van de pups zal er zo uit komen te zien.

Uit deze combinatie verwachten we ontzettend lieve, sociale en verdraagzame pups. De verwachte kleurtjes zullen fawn en gestroomd zijn. Duke is geen bontdrager dus er zullen geen bonte pups geboren worden.

Op het moment van schrijven heb ik nog plaats voor 1 of 2 mensen op de wachtlijst. Echter, onze voorkeur ligt bij mensen waarmee we al eerder contact gehad hebben. Heeft u al eerder contact met ons gehad of een mailtje gestuurd en nog steeds interesse zien we uw mailtje graag tegemoet. Het kan even duren voor er een reactie terug komt op de berichten. Ervaring leert dat de mailbox ontploft wanneer er een gaatje is. We springen hier zorgvuldig mee om en dat kost even tijd. Een aanvraag betekent niet automatisch een plaatsing op de wachtlijst!

De verwachting is dat Lucy rond april loops zal worden. Dan hopen we de reis te kunnen maken naar Duke. Hij woont op bijna 8 uur rijden van ons vandaan. Mocht alles goed verlopen hopen we op een mooi nestje eind juni.

Genoeg tekst denk ik, op naar de foto’s! Ze zijn allemaal klikbaar.

1 antwoord
  1. Esther
    Esther zegt:

    Lieve Chantal,
    Je bent een topper! Altijd bereid om een ander te helpen. Niks is jou te dol om ons ras te verbeteren! Bedankt voor je gezellige en leerzame gesprekken. Gefeliciteerd met deze prachtige keuze voor Lucy! Want dat gaan prachtige gezonde billetjes worden. Groetjes Esther.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *